KİPTAŞ kamu bankalarını şikayet etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştiraklerinden KİPTAŞ, Kamu Bankalarını BDDK’ya Şikayet Etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden biri olan KİPTAŞ, kamu bankalarının kredi ve teminat mektubu taleplerine yanıt vermediğini açıkladı ve bu durumu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) şikayet etti.

KİPTAŞ, Kamu Bankalarından Destek Alamadığını İddia Ediyor

KİPTAŞ, Sayıştay denetimine tabi bir İBB iştiraki olarak faaliyet gösteriyor. Geçmiş yıllarda kamu bankalarından rahatça kredi ve teminat mektubu alabilen şirket, son zamanlarda bu taleplere olumlu yanıt alamadığını belirtiyor. Findeks risk raporunda herhangi bir olumsuzluk bulunmamasına rağmen kamu bankalarından destek alamayan KİPTAŞ, bu durumu BDDK’ya şikayet etti.

Kamu Bankalarındaki Mevduat Miktarı 570 Milyon 465 Bin TL

KİPTAŞ, Kamu Haznedarlığı Yönetmeliği kapsamında mevduatlarını kamu bankalarında değerlendirmeye devam ediyor. 31 Aralık 2024 itibarıyla şirketin kamu bankalarındaki toplam mevduatı 570 milyon 465 bin TL olarak açıklandı. Ancak şirket, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’ndan kredi desteği alamadığını belirtiyor.

Vatandaşlara Verilmeyen Krediler Sosyal Konut Projelerini Olumsuz Etkiliyor

KİPTAŞ’ın açıklamasına göre, kamu bankalarının negatif tavrı sadece şirketle sınırlı değil, aynı zamanda KİPTAŞ projelerinden ev almak isteyen vatandaşlara da yansıyor. Bu durum, sosyal konut projelerinin ve kentsel dönüşüm çalışmalarının ilerlemesini engelliyor.

KİPTAŞ yetkilileri, bu durum devam ederse idari ve hukuki yollara başvuracaklarını belirtti. Ayrıca, kamu bankalarının bu politikalarının yatırımcılar ve finansal piyasalar üzerinde olumsuz etkilere yol açabileceğini vurguladılar.

KİPTAŞ, Bankacılık Kanunu’na atıfta bulunarak, kamu bankalarının finansal piyasalarda istikrarı sağlama ve kredi sistemini etkin çalıştırma yükümlülükleri olduğunu hatırlattı ve bu durumun bahsi geçen üç kamu bankasının keyfi kararlarıyla bankacılık imtiyazının kötüye kullanımı olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

Related Posts

Türkiye ile Çin arasında yeni dönem! 15 yıl aradan sonra ilk

Edinilen bilgiye göre, Pekin’de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Çin Sivil Havacılık Kurumu (CAAC) arasında ikili havacılık müzakereleri gerçekleştirildi. Müzakere kapsamında, yapıcı ve verimli geçen görüşmeler sonucu iki ülke arasında yeni bir …

Altın fiyatlarındaki artış konut ve otomobile nasıl yansıdı?

TCMB uzmanlarının analizine göre Eylül 2023’ten bu yana altın fiyatlarındaki yüzde 77’lik artış, konut ve otomobil piyasalarında talebi körükledi. Altın mevduatının yoğun olduğu illerde konut fiyatlarında ortalama yüzde 11’lik ilave artış yaşanırken, otomobil satışları da yükseldi. Servet etkisi, özellikle ipoteksiz konut alımlarında kendini gösterdi.

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Sıkı para politikası duruşumuz enflasyonda kalıcı düşüş ve fiyat istikrarı sağlanana kadar sürecek

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Sıkı para politikası duruşumuz enflasyonda kalıcı düşüş ve fiyat istikrarı sağlanana kadar sürecek

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

ABD-Çin görüşmesi New York’a fayda etmedi

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasında küresel ticaret gerilimlerinin azalabileceğine dair iyimserlikle haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,44 artarak 537,96 puana çıktı. Bölge borsalarında da …

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …