KİPTAŞ kamu bankalarını şikayet etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştiraklerinden KİPTAŞ, Kamu Bankalarını BDDK’ya Şikayet Etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden biri olan KİPTAŞ, kamu bankalarının kredi ve teminat mektubu taleplerine yanıt vermediğini açıkladı ve bu durumu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) şikayet etti.

KİPTAŞ, Kamu Bankalarından Destek Alamadığını İddia Ediyor

KİPTAŞ, Sayıştay denetimine tabi bir İBB iştiraki olarak faaliyet gösteriyor. Geçmiş yıllarda kamu bankalarından rahatça kredi ve teminat mektubu alabilen şirket, son zamanlarda bu taleplere olumlu yanıt alamadığını belirtiyor. Findeks risk raporunda herhangi bir olumsuzluk bulunmamasına rağmen kamu bankalarından destek alamayan KİPTAŞ, bu durumu BDDK’ya şikayet etti.

Kamu Bankalarındaki Mevduat Miktarı 570 Milyon 465 Bin TL

KİPTAŞ, Kamu Haznedarlığı Yönetmeliği kapsamında mevduatlarını kamu bankalarında değerlendirmeye devam ediyor. 31 Aralık 2024 itibarıyla şirketin kamu bankalarındaki toplam mevduatı 570 milyon 465 bin TL olarak açıklandı. Ancak şirket, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’ndan kredi desteği alamadığını belirtiyor.

Vatandaşlara Verilmeyen Krediler Sosyal Konut Projelerini Olumsuz Etkiliyor

KİPTAŞ’ın açıklamasına göre, kamu bankalarının negatif tavrı sadece şirketle sınırlı değil, aynı zamanda KİPTAŞ projelerinden ev almak isteyen vatandaşlara da yansıyor. Bu durum, sosyal konut projelerinin ve kentsel dönüşüm çalışmalarının ilerlemesini engelliyor.

KİPTAŞ yetkilileri, bu durum devam ederse idari ve hukuki yollara başvuracaklarını belirtti. Ayrıca, kamu bankalarının bu politikalarının yatırımcılar ve finansal piyasalar üzerinde olumsuz etkilere yol açabileceğini vurguladılar.

KİPTAŞ, Bankacılık Kanunu’na atıfta bulunarak, kamu bankalarının finansal piyasalarda istikrarı sağlama ve kredi sistemini etkin çalıştırma yükümlülükleri olduğunu hatırlattı ve bu durumun bahsi geçen üç kamu bankasının keyfi kararlarıyla bankacılık imtiyazının kötüye kullanımı olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

Related Posts

Ankara’da yeni su tarifesi: Çok tüketene yüksek tarife

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelindeki su kaynaklarının korunmasını sağlamak amacıyla kademeli su tarifesinde yeniden düzenleme yaptı.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan otobüs şirketlerine ceza yağdı!

Uraloğlu, yazılı açıklamasında Kurban Bayramı tatili nedeniyle yapılan otobüs firması denetimlerine ilişkin bilgi verdi. “ÜCRET TARİFELERİNE UYMAYAN İŞLETMECİLERİ TEK TEK İNCELENDİ” Tatil öncesi ve sonrasında öncelikle fahiş fiyatlı bilet …

Esnaf, Babalar Günü alışverişlerinden 50 milyar lira ciro hedefliyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan Babalar Günü için esnafın beklentisinin yüksek olduğunu belirterek, “Bu yıl, önceki yıllara kıyasla Babalar Günü’nde biraz daha artış bekliyoruz. En az 50 milyar liralık ciro hedefliyoruz.” dedi.

Gerilim tırmandı, altın fiyatları uçuşa geçti

ABD, dün yaptığı açıklama ile Irak’ın başkenti Bağdat’ta bulunan ABD Büyükelçiliği’ndeki bazı personeller için geri çekme kararı alındığını duyurdu. ABD’nin Orta Doğu’daki elçiliklerinde tasfiye sürecine başlaması, yeni bir jeopolitik riskine neden olurken, gelişmelerin ardından altın fiyatlarında sıçrama görüldü.

Kurban Bayramı’nda otoyollardan yaklaşık 16,3 milyon araç geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı döneminde otoyollardan yaklaşık 16,3 milyon aracın geçiş yaptığını bildirdi.

Evin önüne duba koyma devri bitti: Avukat Şen vatandaşa şikayet yollarını sıraladı

Avukat Özlem Şen, Türk kanunlarına göre kamu yollarına sandalye, duba, şişe gibi nesneler koyarak park yeri ayırmanın yasal olmadığını vurguladı. Şen, bu tür uygulamaların hukuka aykırı olduğunu ve şikâyet edilmesi durumunda cezai yaptırımlarla karşılaşılabileceğini belirtti.