Chery ve BYD’den sonra bir Çinli daha Türkiye’de fabrika kuruyor: Eskişehir’e kurulacak

SWM Motors, Türkiye’de Üretime Başlıyor

Çinli otomobil üreticisi SWM Motors, Türkiye’de Eskişehir’de 2025’in son çeyreğinde üretime başlama kararı aldı. Şirket, ilk aşamada yılda 25 bin adet plug-in hibrit ve benzinli SUV üretecek ve bu araçları yurtdışına ihraç edecek.

Türkiye, Çinli Otomotiv Yatırımlarının Merkezi Oluyor

BYD ve Chery’nin ardından SWM Motors’un da Türkiye’ye yatırım yapma kararı alması, ülkemizi otomotiv üretim merkezi olma hedefine bir adım daha yaklaştırıyor. Lojistik avantajlar, kalifiye iş gücü ve Avrupa Birliği’ne yakınlık, Türkiye’yi cazip kılıyor.

Rekabet ve Tüketiciye Fiyat Avantajı

Çinli markaların Türkiye’de üretim yapması, sektörde rekabeti artırarak tüketicilere daha uygun fiyatlı araç seçenekleri sunabilir. Ancak bu yatırımların sürdürülebilir olabilmesi için servis ve yedek parça altyapısı da önem taşıyor.

Çinli otomobil üreticileri Türkiye’ye olan ilgilerini artırıyor. BYD ve Chery’nin ardından SWM Motors da Türkiye’ye fabrika açacak. SWM Türkiye Ticari Direktörü Burak Azmanoğlu, şirketin Eskişehir’de 2025 son çeyreğinde üretime geçeceğini duyurdu.

SWM’nin İlk Hedefi 25 Bin Araç

Azmanoğlu’nun açıklamasına göre, SWM Motors’un Eskişehir’de kuracağı tesisinde ilk etapta yılda 25 bin araç üretilecek. Fabrikada, markanın plug-in hibrit ve benzinli SUV modelleri üretilecek ve yurtdışına ihraç edilecek. Azmanoğlu, ilerleyen dönemlerde üretim kapasitesinin artacağını belirtti.

Piyasada Rekabet Kızışıyor

Çinli otomobil üreticilerinin Türkiye’ye yapacakları yatırımlar, sektörde büyük değişime neden olabilir. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, Çinli markaların Türkiye’ye yatırım yapmasının sevindirici olduğunu belirtti. Ertemel’e göre, Çinli markaların Türkiye’ye sırayla gelmesi, ülkenin otomotiv üretim merkezi olma yolundaki iddiasını güçlendiriyor.

Related Posts

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Nisan’da azaldı

Nisan ayı Motorlu Kara Taşıtları verilerini paylaştı. Nisan ayında 191 bin 983 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Nisan ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 43,5’ini motosiklet, yüzde 41,9’unu otomobil, yüzde 9,0’ını kamyonet, yüzde 2,7 …

İran menşeli düz cam ithalatında korunma önlemi

İran menşeli düz cam ithalatında korunma önlemi

Ücretli çalışan sayısında dikkat çeken artış! TÜİK rakamları açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısının mart ayında yıllık yüzde 0,6 arttığını, aylık yüzde 0,2 azaldığını açıkladı. TÜİK, Mart 2025 dönemine ilişkin ücretli çalışan …

Bir dizi bir fiş!

Dizi ve film yapım şirketlerinin temsilcileri ile Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri vergi bilincini geliştirmek için bir araya geldi. 1980’lerin unutulmaz kamu spotundaki “bir alışveriş bir fiş” skeci gibi skeçlerin yapımlarda yer alması sağlanacak.

Türkiye ile Çin arasında yeni dönem! 15 yıl aradan sonra ilk

Edinilen bilgiye göre, Pekin’de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Çin Sivil Havacılık Kurumu (CAAC) arasında ikili havacılık müzakereleri gerçekleştirildi. Müzakere kapsamında, yapıcı ve verimli geçen görüşmeler sonucu iki ülke arasında yeni bir …

Altın fiyatlarındaki artış konut ve otomobile nasıl yansıdı?

TCMB uzmanlarının analizine göre Eylül 2023’ten bu yana altın fiyatlarındaki yüzde 77’lik artış, konut ve otomobil piyasalarında talebi körükledi. Altın mevduatının yoğun olduğu illerde konut fiyatlarında ortalama yüzde 11’lik ilave artış yaşanırken, otomobil satışları da yükseldi. Servet etkisi, özellikle ipoteksiz konut alımlarında kendini gösterdi.