Claude’da web arama devrimi

Yapay Zeka Destekli Chatbot Platformu Claude, Web Arama Özelliğini Kullanıma Sundu

Geçtiğimiz hafta, yapay zeka destekli chatbot platformu Claude, web arama özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik, Claude’u rakipleriyle aynı seviyeye getirdi. Ancak, başlangıçta bu arama özelliğini hangi arama motorunun sağladığı net değildi. İlk tahmin, Anthropic’in kendi arama motorunu geliştirmiş olabileceğiydi. Ancak elde edilen veriler, arama özelliğinin Brave Search, yani Brave tarayıcı geliştiricisi tarafından desteklenen arama motoru tarafından sağlandığını gösteriyor.

Claude Sonnet, PDF Analiz Özelliğini Kullanıma Sundu

Claude Sonnet, PDF analiz özelliğini kullanıma sundu

Yazılım mühendisi Antonio Zugaldia, Cuma günü yaptığı açıklamada, Anthropic’in dökümantasyonunda yer alan alt işleyici listesine “Brave Search” eklediğini fark etti. Bu liste, Anthropic’in Claude verilerini işleyen ortaklarını içeriyor. İngiliz programcı Simon Willison, hem Claude hem de Brave üzerinden yapılan aramalarda aynı alıntıların geri döndüğünü bildirdi. Willison ayrıca, Claude’un web arama fonksiyonunda “BraveSearchParams” adında bir parametre bulunduğunu tespit etti.

Anthropic İki Yeni Yapay Zekâ Aracını Piyasaya Sürdü

Anthropic iki yeni yapay zekâ aracını piyasaya sürdü

Bu gelişmeler, Brave’in web arama fonksiyonunun Claude’a güç verdiğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Brave, daha önce başka bir chatbot platformu olan Mistral’ın Le Chat isimli chatbot’unun da arama işlevselliğini sağlamak için kullanılıyordu. Brave ve Mistral, Şubat ayında Le Chat’in canlı web sonuçları için Brave’in arama API’sini kullanacağı konusunda bir anlaşma yapmıştı.

Mistral AI, ChatGPT ve DeepSeek’e Meydan Okuyor

Mistral AI, ChatGPT ve DeepSeek’e meydan okuyor

Bazı yapay zeka şirketleri, arama motoru ortaklıkları hakkında bilgi paylaşımında bulunmaktan kaçınıyor. Bu, rekabet avantajı sağlama amacıyla yapılabiliyor. Örneğin, OpenAI, Bing ile bir ortaklık kurmuş olsa da ChatGPT’deki arama deneyimini beslemek için başka, açıklanmayan kaynaklar kullanıyor.

Related Posts

Google’ın yapay zekası, insanlarla aynı kurallarda yarıştı ve kazandı

Google DeepMind’ın yapay zeka modeli Gemini Deep Think, Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda (IMO) altın madalya kazandı. Peki bu başarı nasıl mümkün oldu?

Artık parmağınızı kullanmayacaksınız! Instagram’dan yeni hamle…

Reels Instagram‘ın kullanıcılar tarafından hızlı kabul edilen ve sevilen bir özelliği olarak ön plana çıkıyor Instagram Reels akışında videoların sürekli oynamasını sağlayacak bir özelliği test ediyor. Otomatik kaydırma adı verilen bu özellikle …

Android’te sinsi tehlike: Kullanıcıların verilerini çalıyor

Avrupa’nın önde gelen teknoloji üniversitelerinden TU Wien’deki araştırmacılar, Android işletim sistemini hedef alan yeni bir siber saldırı yöntemini açığa çıkardı. “TapTrap” adı verilen bu yöntemle hackerlar, arka planda görünmeyen bir uygulama …

Apple 2026 yılında hangi ürünleri piyasaya sürecek?

Apple’ın 2026 yılında iPhone 17e modeline ek olarak yeni iPad Air modeline ek olarak M5 işlemcili MacBook Pro’yu da tanıtması bekleniyor.

Çinli araştırmacılar bir kez daha sınırları zorladı! İnsan gözünden bile daha hızlı

Çinli araştırmacılar, insan gözünden daha hızlı bir şekilde ışığa adapte olabilen biyonik sensör geliştirmeyi başardı.

Bu genç gezegen kendi sonunu hazırlıyor

Ev sahibi yıldızı HIP 67522’nin etrafında yalnızca 7 günde dönen bu Jüpiter büyüklüğündeki gezegenin, önümüzdeki 100 milyon yıl içinde Neptün boyutlarına kadar küçülmesi bekleniyor. Bunun sebebi ise ne bir kara delik, ne de dış bir tehlike… Asıl sorun, gezegenin yıldızına “fazla bağlı” olması.