“Erken yapılan kahvaltı kalp sağlığını koruyor”

Sağlıklı ve Mutlu Bir Yaşam İçin Kahvaltının Önemi

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, günün en önemli öğünü olan kahvaltının sağlıklı yaşam için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Sabah 6-8 arasında yapılan erken kahvaltının, kalp krizi ve kanser gibi ciddi hastalıkların riskini azalttığını belirten Göral, kahvaltının vücut sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini anlattı.

Sabah Kahvaltısı Kalp Sağlığını Koruyor

Prof. Dr. Göral, yapmış olduğu açıklamalarda sabah kahvaltısının biyolojik saatin düzenli çalışmasını sağlayarak yaşam kalitesini artırdığını ve ömrü uzattığını belirtti. Bilimsel çalışmalar, sabah 6-8 arasında yapılan kahvaltının kalın bağırsak kanseri, kalp krizi, damar sertliği ve obezite gibi hastalıkların riskini azalttığını göstermektedir.

“Çocuklar İçin Kahvaltı Önemli”

Prof. Dr. Göral, özellikle çocuklar için kahvaltının önemine dikkat çekerek, kahvaltı yapmayan çocukların derse odaklanma sorunu yaşayabileceğini ve enerji seviyelerinin düşük olabileceğini ifade etti. Kahvaltıda yumurta, sebzeler, tam tahıllı ekmek ve zeytin gibi besinlerin bulunması gerektiğini belirten Göral, hazır meyve suları ve fast food ürünlerinden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

“Akşam Yemeğini Erken Bitirin”

Prof. Dr. Göral, akşam yemeklerinin de sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu belirterek, akşam yemeğinin yatmadan en az 5 saat önce kesilmesi gerektiğini ve hafif yiyecekler tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Sağlıklı bir yaşam için kahvaltı ve akşam yemeği düzenine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Göral, bu alışkanlıkların sağlıklı ve mutlu bir yaşam için önemli olduğunu belirtti.

Related Posts

Aşırı sıcaklarda yaşlılar ve kronik hastalıkları olanlar dikkatli olmalı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye genelinde etkisini artırması beklenen sıcak hava dalgasına karşı uyarılarda bulunarak, “Aşırı sıcaklarda bebeklerin, yaşlı ve kronik hastaların dikkatli olması lazım. Kilolu kişiler, gebeler, akciğer, şeker, böbrek ve kalp damar sistemi hastalığı olanlar risk grubundalar. Açık havada çalışan, aşırı efor sarf edenler ve sporcular sağlık sorunu yaşayabilir” dedi.

Ne avokado ne de kayısı: Bağırsak için en iyi meyve açıklandı

Uzmanlar, sağlıklı bir sindirim sistemi için günlük 25 ila 38 gram lif tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Ancak bu miktara ulaşabilenlerin oranı oldukça düşük. Yapılan değerlendirmelere göre, erkeklerin sadece %3’ü, kadınların ise yaklaşık %10’u önerilen lif miktarını günlük olarak karşılayabiliyor.

Kemik Erimesi: Kırılgan Yaşlılık

Her 3 kadından 1’i, her 5 erkekten 1’i yaşamı boyunca osteoporoz kaynaklı kırık riskiyle karşı karşıya. Kemikler, yaşla birlikte kütle ve yoğunluk kaybeder. Kalça kırığı sonrası ilk 1 yıl içinde erkeklerde ölüm riski % 37, kadınlarda % 28’dir.

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü | Türk Eczacıları Birliği: İlaç temininde güvenli ve yasal tek adres eczanelerdir!

14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü | Türk Eczacıları Birliği: İlaç temininde güvenli ve yasal tek adres eczanelerdir!