Meta’dan dolandırıcılık uyarısı: Para göndermeden önce bu güvenlik araçlarını kullanın

Yatırım Dolandırıcılıklarına Karşı Dikkatli Olun

Şirket yetkilileri, yatırım dolandırıcılıklarının genellikle hızlı ve risksiz kazanç vaadiyle insanları kandırdığını söylüyor. Bu tür dolandırıcılıklar genellikle şirket hisseleri, kripto paralar, gayrimenkuller veya değerli metaller gibi varlıklar üzerinden gerçekleştiriliyor.

Dolandırıcılar, insanlara sosyal medya, e-posta, mesajlaşma uygulamaları veya telefon aracılığıyla ulaşarak “özel yatırım fırsatları” sunuyor ya da “ücretsiz yatırım eğitimlerine” davet ederek sonunda pahalı koçluk hizmetleri için ödeme yapmaları yönünde baskı kurabiliyor.

Ödeme dolandırıcılıkları da sıkça karşılaşılan bir yöntem. Dolandırıcılar, kendilerini gerçek satıcı gibi göstererek platformlarda ürün teslim edilmeden önce ödeme talep edebiliyor ve ortadan kaybolabiliyorlar.

Bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmak için şirket, güvenlik araçları ve içgörüler sunuyor. Kullanıcıları dolandırıcılıklardan korumak amacıyla geliştirilen araçlar arasında Marketplace Messenger uyarıları, tanınmış kişiler için video ile doğrulama özelliği ve gizlilik ayarları kontrolü bulunuyor.

Şirket, kullanıcıların bu tür dolandırıcılıkları fark etmelerine yardımcı olacak ipuçlarını da paylaşıyor. Bunlar arasında “Yatırım tavsiyesi alırken dikkatli olun”, “Teklif çok iyi görünüyorsa muhtemelen gerçek değildir” ve “Yalnızca tanıdığınız ve güvendiğiniz kişilere para gönderin” önerileri yer alıyor.

Meta, organize dolandırıcılık girişimlerine karşı mücadelesini sürdürerek dünya genelinde dolandırıcılık merkezlerine bağlı hesapları tespit edip kapatmaya devam ediyor. Aynı zamanda eğitim çalışmalarına yatırım yaparak insanları dolandırıcılıklara karşı bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Şirket, yapay zeka destekli araçlar sayesinde dolandırıcılık, kimlik avı ve sahtekarlık girişimlerini tespit edip önlemeye yardımcı olan “Llama Defenders Programı”nı da başlattı. Bu sayede çevrim içi güvenlik konusunda daha fazla destek sağlanması amaçlanıyor.

Related Posts

Tefecilere büyük vurgun! 75 gayrimenkul, 34 araba, binlerce çek ve senet…

Tefecilere yönelik Çanakkale merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, 1 milyar 250 milyon TL değerindeki 75 gayrimenkule ve 34 araca el konuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyına ilişkin kişisel X hesabında yaptığı paylaşımda operasyonun …

Bellona ihalesinde rekor yarış: 570 kez fiyat artırıldı

TMSF tarafından satışa çıkarılan Bellona Mobilya’nın ihalesi kıyasıya geçti. İki yatırımcının yarıştığı süreçte 570 kez fiyat artırımı yapıldı, en yüksek teklif 8 milyar 1 milyon liraya ulaştı. Satış, Rekabet Kurumu onayının ardından tamamlanacak.

Asya borsaları kritik görüşme öncesi karışık seyrediyor

Asya borsalarında, bugün başlayacak ve hafta sonu devam edecek kritik ABD-Çin ticaret görüşmeleri öncesinde karışık bir seyir izlenirken, bölgede Hindistan ve Pakistan arasındaki gerginlikler de yakından takip ediliyor.

Sanayi üretimi aylar sonra artışa geçti

Sanayi üretimi mart ayında artışa geçti. Sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 2,5 artarken, aylık bazda yüzde 3,4 artış kaydetti.

Tarifelere rağmen Çin’in ihracatı arttı

Çin’in nisan ayında ihracatı yüzde 8,1 artarak 315,6 milyar dolara ulaştı. ABD’ye ihracat yüzde 21 düşerken ASEAN’a yüzde 20,8, AB’ye ise yüzde 8,2 yükseldi. Ticaret fazlası 96,1 milyar dolar olurken, iki ülke arasındaki ilk tarife müzakeresi bugün İsviçre’de yapılacak.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: İstifa dilekçesine bunları yazan kıdem tazminatı hakkını kaybediyor

Kıdem tazminatı yalnızca işten çıkarılanlara değil, haklı nedenle istifa eden çalışanlara da verilebiliyor. Ancak istifa dilekçesine yazılacak yanlış bir ifade, hem tazminat hakkını kaybettirebilir hem de işverene ihbar tazminatı ödeme yükümlülüğü doğurabilir. Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, çalışanların en sık yaptığı hatalara dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir