Gazze’de Soykırım: Kimliği Tespit Edilemeyen Binlerce Ceset

Gazze’de Kimliği Belirlenemeyen Binlerce Ceset, İsrail’in DNA Testi Cihazlarını Yasaklaması Nedeniyle Kimliklendirilemiyor

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırıları sonucu binlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesine rağmen, kimlik tespiti yapılamıyor. DNA testi yapan cihazların olmaması bu süreci oldukça zorlaştırıyor.

İsrail’in saldırıları sonucunda bugüne kadar 51 binden fazla Filistinli hayatını kaybederken, birçoğu enkaz altında kalarak kimliği tespit edilemedi. Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından yayımlanan rapora göre, Gazze adeta toplu mezara dönmüş durumda.

Ölenlerin kimliklerinin belirlenememesi, İsrail’in uyguladığı ablukanın etkileri ile daha da karmaşık bir hale geliyor. Gazze’nin kuzeyinde bulunan Şifa Hastanesi morgunda, kimliği belirsiz cesetlerin oluşturduğu acı tablo görülmeye değer.

Hastane morgunda, kimlik belirsiz cesetlerin sayısının artmasıyla Adli Tıp uzmanı Dr. Imad Şehhade, elimizdeki imkanlarla tespit çalışmalarına devam ettiğini ancak DNA testi cihazlarının olmaması nedeniyle büyük zorluklar yaşadıklarını ifade etti.

İsrail’in DNA testi cihazlarının ve bu cihazları kullanacak personelin girişini yasaklaması, kimlik belirleme sürecini olumsuz etkiliyor. Şehhade, cesetlerin kimliklendirilmesinde ilkel yöntemlere başvurduklarını ve bu durumun aileler için büyük bir acı kaynağı olduğunu belirtti.

Dr. Şehhade, uluslararası toplumdan Gazze’deki sağlık sektörüne destek çağrısında bulunarak, yaşanan trajedinin son bulması için gerekli adımların atılmasını istedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Güncel

Related Posts

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Uzmanlardan kritik uyarı: 50 yaş üzeri herkes risk altında olabilir

Belirti vermeden ilerliyor, geç fark edildiğinde kalıcı görme kaybına yol açabiliyor. Erken teşhis ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları hastalığın kaderini belirliyor.

Yurtdışı seyahatlerinde aşı ve sağlık danışmanlığı artık ücretsiz

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde faaliyet gösteren 56 Seyahat Sağlığı Merkezi’nde yurt dışına çıkan Türk vatandaşlarına gidecekleri ülkelerin sağlık risklerine yönelik ücretsiz olarak bireysel danışmanlık hizmeti sunuluyor.

Son yıllarda yenidoğan sünneti tercih ediliyor! Her bebek için uygun mu?

Doğum sonrası ilk 28 günü kapsayan dönemde gerçekleştirilen yenidoğan sünneti, son yıllarda ailelerin de tercihi. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sinan Kılıç, operasyonun öncesi ve sonrası için ise dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu söylüyor.

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Tıp dünyasını şaşırtan vaka! Depresyona giren hasta, 56 gün boyunca kesintisiz uyudu

Samsun’da girdiği depresyon sonucu bilinci kapanan 26 yaşındaki hasta 56 gün sonra uyandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir