“Hayalet dışkı” en sağlıklı sindirimi gösterir: İşte hayalet dışkının tipik özellikleri

“Görünmeyen Bağırsak Hareketleri: Hayalet Dışkı Nedir?”

İnsan vücudundaki neredeyse görünmeyen bağırsak hareketlerine “hayalet dışkı” denir ve sağlıklı sindirim sisteminin önemli bir göstergesidir.

Fr.de’nin haberine göre, “hayalet dışkı” terimi, zorlanmadan ve sessizce gerçekleşen, anüste veya tuvalet kağıdında neredeyse hiç iz bırakmayan bağırsak hareketlerini ifade eder.

Sessiz ve Hızlı Olur

Bu tür hareketler o kadar hızlı ve sessizdir ki, tuvaletten çıktıktan sonra varlıklarını hissetmezsiniz. Eğer bu tip bağırsak hareketlerini nadiren yaşıyorsanız, diyetinizi gözden geçirmenizde fayda var. Lif açısından zengin ve dengeli beslenme, hayalet dışkı sıklığını artırabilir ve sindirim sağlığınızı destekleyebilir.

Naturopat Janine Bowring ve bağırsak sağlığı uzmanı Kate Scarlata, hayalet dışkının sağlıklı sindirimin bir göstergesi olduğunu belirtmektedir.

Bowring, İsviçre haber portalı 20min’e yaptığı açıklamada, bu tür bağırsak hareketlerinin sağlıklı sindirimin belirtilerinden biri olduğunu vurgulamaktadır. Scarlata ise, lif içeriği sayesinde dışkının hızla yok olmasının gerçekleştiğini, çünkü liflerin yeterli miktarda olması durumunda dışkının suya batmayacak kadar yoğun olacağını açıklamaktadır.

“Hayalet dışkı”nın tipik özellikleri, ne çok yumuşak ne de çok sert olan, kompakt ve sosis şeklinde olmasıdır. Bu, bağırsak kaslarının optimal şekilde çalıştığının bir işaretidir. Beslenme uzmanı Scarlata’ya göre, dışkının sıvı ve yağ içeriği de önemlidir. Aşırı sıvı veya yeterince emilmeyen yağlar dışkının yumuşak olmasına sebep olabilirken, dengeli bir içerik dışkıyı daha ağır ve kompakt hale getirebilir.

Magnezyum ve Probiyotik Açısından Zengin Beslenme Önemli

Gastroenterolog ve erkek sağlığı uzmanı Sameer Islam, bağırsak hareketlerini iyileştirmek için magnezyum açısından zengin ve probiyotik özellik taşıyan gıdaların tüketilmesini önermektedir. Men’s Health dergisinde yayımlanan bir makalede, Islam, kimchi ve tam tahıllar gibi gıdaların sindirim sistemini düzenleyerek sağlıklı bağırsak hareketlerini desteklediğini belirtmektedir.

Eğer “hayalet dışkı” yaşamıyorsanız endişelenmeyin. Dışkının görünümü, diyet, sıvı alımı ve stres gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, bağırsak mikrobiyomundaki farklılıklar da önemli bir rol oynayabilir. Sağlıklı bir yaşam tarzı ve dengeli beslenme, mükemmel bir hayalet dışkı elde etmekten çok daha önemlidir. Bu faktörler genel sindirim sağlığını iyileştirir ve vücudun düzgün çalışmasına yardımcı olur.

Related Posts

Aşırı sıcaklarda yaşlılar ve kronik hastalıkları olanlar dikkatli olmalı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye genelinde etkisini artırması beklenen sıcak hava dalgasına karşı uyarılarda bulunarak, “Aşırı sıcaklarda bebeklerin, yaşlı ve kronik hastaların dikkatli olması lazım. Kilolu kişiler, gebeler, akciğer, şeker, böbrek ve kalp damar sistemi hastalığı olanlar risk grubundalar. Açık havada çalışan, aşırı efor sarf edenler ve sporcular sağlık sorunu yaşayabilir” dedi.

Ne avokado ne de kayısı: Bağırsak için en iyi meyve açıklandı

Uzmanlar, sağlıklı bir sindirim sistemi için günlük 25 ila 38 gram lif tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Ancak bu miktara ulaşabilenlerin oranı oldukça düşük. Yapılan değerlendirmelere göre, erkeklerin sadece %3’ü, kadınların ise yaklaşık %10’u önerilen lif miktarını günlük olarak karşılayabiliyor.

Kemik Erimesi: Kırılgan Yaşlılık

Her 3 kadından 1’i, her 5 erkekten 1’i yaşamı boyunca osteoporoz kaynaklı kırık riskiyle karşı karşıya. Kemikler, yaşla birlikte kütle ve yoğunluk kaybeder. Kalça kırığı sonrası ilk 1 yıl içinde erkeklerde ölüm riski % 37, kadınlarda % 28’dir.

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü | Türk Eczacıları Birliği: İlaç temininde güvenli ve yasal tek adres eczanelerdir!

14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü | Türk Eczacıları Birliği: İlaç temininde güvenli ve yasal tek adres eczanelerdir!